19,0028,00

Margit Berlič Ferlinc

POLETJE BREZ KONCA

Število strani: 122
Format: A5
Trda vezava: ISBN 978-961-6342-34-6
Mehka vezava: ISBN 961-6342-34-7

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Šifra: KNJIGA Kategorija: Oznaka:

Opis

POLETJE BREZ KONCA

Poletje brez konca je duhovito in inteligentno na-pisana zgodba iz najstniškega življenja. V jedrna-tem, lahko berljivem slogu, z zabavnimi in slikovitimi metaforami, s spretno izbranim besediščem, ki je kombinacija mladostniškega slenga in knjižnega jezika. Pred bralcem razgrne nenavadne poletne dogodivščine odraščajočega dekleta in njenega okolja.

Margit Berlič Ferlinc uporablja obliko notranjega monologa. Zgodbo pripoveduje iz perspektive doživljanja glavne junakinje, šestnajstletne Brine. Lah-ko bi rekli, da se v Brini srečujeta temni in svetli jaz in da prevladuje slednji; optimizem ji je bližji kot pesimizem: tudi najbolj problematične situacije zna videti iz pozitivne perspektive. Pisateljica se odlično vživi v psiho najstnice. Svet mladostnikov ji je očitno zelo blizu, najbrž tudi zaradi tega, ker se kot srednješolska profesorica vsakodnevno srečuje z mladimi in njihovimi problemi.

To, kar daje zgodbi posebno značilnost, je povezovanje realnih in nadrealnih dogodkov. Brina živi vsakdanji, a hkrati tudi bogat duhovni svet, ki se s prvim povezuje prek neobičajnih naključij ali “čudežev”.

Filozofija Margit Ferlinc je holistčna. Življenje se razodeva v celostni podobi. Vse stvari so med seboj povezane, notranji in zunanji svet se medsebojno odslikavata. S tega vidika je zgodba Poletje brez konca veliko več kot zgolj zabavno najstniško branje.

Vili Ravnjak

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

M.B.Ferlinc,Poletje brez

mehka vezava, trda vezava