25,0035,90

B. D. Benedict

Plemič

Število strani: 346; Format A5
Trda vezava: ISBN 978-961-246-100-3
Mehka vezava: ISBN 978-961-246-099-0

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

 


Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

PLEMIČ

Roman Plemič nekateri smatrajo za pisateljevo remek delo — Kanadski kritiki so delo postavili ob bok mojstrovinam kot sta »V vrtincu« in »Doktor Živago«. Prva naklada je bila razprodana v rekordnem času. Zgodba se dogaja v izmišljeni kraljevini Moraviji, ki lahko pooseblja katerokoli državo centralne in vzhodne Evrope v letih pred, med in po koncu druge svetovne vojne. V Moravijo postavi živopisno naslikane romantične pokrajine in gradove rojstnega Zagorja. Osrednji junak, Rudolf, mladenič rojen nezakonski materi, večno sanjari o boljšem življenju in ko se mu ponudi priložnost, jo nadvse spretno izkoristi. Ne le da na nenavaden način pride do plemiške titule in dvorca svojih sanj, z lastno poslovno Spretnostjo in modrostjo postane še bogatejši, predvsem pa nadvse cenjen, tako med ljudstvom kot v krogih višjih in vladajočih stanov.

 

Kanadski pisatelj in filmski režiser B. D. BENEDICT, rojen 1938 v Vinici na Hrvaškem, je najbolj znan po uspešnicah Paralelni svet in Zgodba o karmi. Napisal je 36 knjig, ki so prevedene v več jezikov. Poleg knjig piše tudi scenarije. Režiral je tri kanadske kratke filme:

Beyond The Seventh Door, Brooklyn Night, Graveyard Story.

Med delom v Holywoodu je magistriral industrijski dizajn, a nekoliko pozneje doktoriral slovansko književnost na Columbia Pacific University. Je član kanadske filmske akademije in Director’s Guild-a. Z družino živi v Torontu, Kanada.

B.D. Benedict

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

Benedict,Plemič

mehka vezava, trda vezava