34,90

Dani Markova


roman, leposlovje za odrasle

DOM ONKRAJ PAMETI, 2. zvezek

To je zgodba o ljubezni med drugačnimi, ki jih je življenje na nekem brezpotju pripeljalo skupaj, pa je ljubezni uspelo zgraditi most nad globeljo, ki je veljala za nepremostljivo.
Sulejma je dekle islamske vere, ki globoko veruje v Alaha, ne pa v to, da je Alah določil moškega ženski za gospodarja. Po desetih fantih je petična družina Musa nazadnje dobila še njo – edino deklico.
Sulejma postaja že kot deklica upornica, ker noče sprejeti položaja, ki ga imajo ženske v njihovem okolju in njihovi družbi, zaradi česar prihaja v konflikt z okoljem. Najhujše je v šoli, ker odklanja burko. Zato nima nobene prijateljice, a jo niti mama ne razume in ne podpira. Edine “prijateljice”, ki jih ima, so zvezde in luna, zaradi česar je v posmeh zlasti najmlajšim štirim bratom. A je njen oče po duši svetovljan in jo razume, pa ji celo prepusti svoj delovni kabinet, z vsem, kar je v njem, v uporabo.
Ko konča srednjo šolo, pove očetu, da bi rada študirala astrofiziko in astronomijo v Nemčiji, kjer sta študirala tudi njena starejša brata. Oče ji pa ne le, da dovoli, pač ji uredi vse potrebno, da udejanji svoje sanje.
Kot pridna študentka, ji vse gre gladko od rok, pa ji uspe še doktorirati. Da bi lahko ostala in se zaposlila v Nemčiji po opravljeni doktorski disertaciji, zaprosi za azil, z utemeljitvijo, da je tam v njeni domovini, kot ženska “obsojena na smrt”. Ker zakonodaja ne pozna takšnega razloga, da podelitev pravice do politične zaščite, ji podelijo pravico do začasnega bivanja in dela. Potem pa vzame Usoda vajeti njenega življenja v svoje roke in jo usmerja na pot samostojne svobodne ženske, tiste utečene običaje in navade sveta, v katerem je rojena in odrasla, pa pošlje v pozabo. Zanjo začne še graditi most čez globel, po katerem bo stopila v pravljični svet ljubezni. Svet poln nasprotij, ki plemenitijo duh posameznika in kulturo različnih ljudstev.


Podrobnosti o izdelku:

Število strani: 218
Vezava: trda ISBN: 978-961-246-220-8

Knjiga je po dogovoru z založniškim podjetjem STELLA dosegljiva tudi v broširani varianti. Za vse pogoje in ceno povprašajte preko elektronskega naslova [email protected]

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.