9,0034,90

Dani Markova

SIN KRALJICE SENC


Format A5
Trda vezava, 1. zvezek, št. strani: 220;: ISBN 978-961-246-720-3
Trda vezava, 2. zvezek, št. strani: 214;: ISBN 978-961-246-720-3
Trda vezava, 3. zvezek, št. strani: 226;: ISBN 978-961-246-720-3

Mehka vezava, št. strani 644:

– Poštnino plača dobavitelj!
– Knjiga se tiska po naročilu
in plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

SIN KRALJICE SENC

Ljudje smo si zgradili cel nabor moralnih norm in vedenjskih vzorcev, ki pa se sčasoma spreminjajo in oblikujejo na novo. Ko izvemo, da jih je nekdo kršil, ga začnemo obsojati in mu še prilepimo škrlatno znamenje, da ga zaznamujemo, ne da bi se spraševali in razumeli, zakaj je ta oseba to storila. Nihče od nas ni rojen kot morilec. Vsi smo prišli na ta svet kot nedolžni otročički in nobenemu ni v zibelko položeno, da bo kriminalec ali morilec. Vendar če ne razumemo, obsojamo. Ko pa spoznamo razlog, ki je privedel do nekega deviantnega ravnanja in to razumemo, odpuščamo tako, da ne etiketiramo, a vseeno to obsojamo in storilca tudi obsodimo. Vendar ne obsojamo parcialno, temveč skupaj z vsemi dejavniki, ki so pripeljali do nesprejemljivega dejanja ali ravnanja.
Če se je prizadeti sposoben soočiti z lastno bolečino in jo ozavestiti, ta izgine, pa lahko očiščen odkoraka po cesti, posuti z rožicami v novo življenje.
Matej Troha je imel srečo, da je rojen v vsakem primeru dobro stoječi družini, a nesrečo, da je bila njegova mati psihično hudo zlorabljena ženska in ker zlorabljeni zlorabljajo, je tudi njega psihično zlorabljala njegova mati. Njegova mati je svojo mater poimenovala Kraljica senc, a je potem tudi sama postala Kraljica senc in je bil njen Matej sin Kraljice senc. Oseba, katere srce je bilo polno bolečine. A bolečina se hrani s sovraštvom, pa ga zato skrbno goji. Sovraštvo, pa ima brata dvojčka – maščevanje -, in maščevanje pomaga sovraštvu pri blaženju bolečine, kar lahko privede do katastrofalnih posledic, kot je v tem primeru privedlo do serije krutih umorov.
Le kazen ni učinkovito sredstvo za zatiranje deviantnih dejanj. Seznaniti se je treba z vzroki in razlogi, ki so pripeljali do takšnega dejanja. Če je nekdo bolan, ga je treba pozdraviti in ne osamiti ali ubiti. Druge pa poučiti o vzrokih za nastanek bolezni, da se lahko zavarujejo in tudi zoperstavijo bolezni.

 

Nekaj strani za poskušino:

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
D. Markova, Sin kraljice senc SLV

E-knjiga (epub), mehka vezava – celotno besedilo v enem zvezku, trda vezava, 1. zvezek, trda vezava, 2. zvezek, trda vezava, 3. zvezek

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.