AKCIJA

6,5824,90

Dani Markova

ŽIVLJENJE NEKE MARIJE


Število strani: 290
Format: A5
Vezava: trda               ISBN: 978-961-246-651-0
Vezava: broširana      ISBN: 978-961-246-650-3

AKCIJA velja za 3 trdo vezana izvoda in traja od 5.11.2022 do 31.12.2023, oz. do prodaje 3 trdo vezana izvoda. Akcijski popust je 80%, cena s popustom je 6,58 €.

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

ŽIVLJENJE NEKE MARIJE

V življenju ni nič tako, kot je videti na prvi pogled. Nekdo je videti hudoben in grd, pa ni. Drug pa dober in prikupen, pa tudi ni. Takšni smo, kot nas je oblikovalo okolje. Kot nas je oblikovala družina, včasih obremenjena z ne prav dobrimi in lepimi vzorci obnašanja.
Marija je hči krmarja jugoslovanske trgovske flote. Del otroštva je preživela na šlepu. Med dolgimi potovanji tiči pri očetu v krmarski kabini. Da mu ne bi sitnarila in mu odvračala pozornosti od dela, ji on zadaja naloge. Tako se je še pred vpisom v osnovno šolo naučila pisati, brati in računati. V mestih, ko so čakali na otovoritev ali raztovoritev šlepa, jo je oče peljal po muzejih, gradovih, graščinah in tudi po vsakem od teh mest. Vse to je bilo krivo, da je potem imela težave, ko so jo starši poslali k starim staršem v vas. Mestna deklica, ki se je oblačila drugače, se vedla drugače, pa še z bujno fantazijo, ki je znala dosti več, kot otroci še starejši od nje, le kako bi jo lahko sprejeli vaški otroci? Potem je tu še njena frustrirana mama, ki je obremenjena s starokopitnimi vedenjskimi vzorci in s svojimi frustracijami obremenjuje Marijo.
Ker tašča ne more sprejeti Marijine matere, morajo zapustiti svojo vas in se odseliti v Donji Milanovac, kjer Marija dobi priložnost študirati biokemijo. Po uspešno končanem študiju, se ona vrača v Milanovac in tu spozna Ivana, vojvodinskega Rusa, se vanj zaljubi in se z njim poroči ter zapusti Milanovac in z njim odide v Novi Sad. A tu se zgodovina ponavlja in ‘prekletstvo njene mame’ začne zastrupljati idilo njenega zakona. Ivan se zateka k alkoholu, vendar se ga reši in z Marijo nadoknadita zamujeno. A Marija zboli in zbeži od doma, da v osamljenosti dočaka smrt v bolnici. Tu se ji zavrti film njenega življenja in ugotovi, da jo je življenje z vsemi težavami samo kalilo in je vedno bila miljenka usode, obdana z ljubeznijo. To na koncu potrdi še prihod njenega moža, ko mu jo uspe najti, ki ji izpove svojo globoko ljubezen, zaradi česar potem srečna odide na večno pot, ki čaka vse nas.

 

Nekaj strani za pokušino:

(v pripravi)

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Dani Markova, MARIJA

mehka vezava (broširana), trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.