21,0030,00

MODROST GRŠKE ANTIKE

Število strani: 106
Format: A5
Trda vezava: ISBN 978-961-246-385-4
Mehka vezava: ISBN 978-961-246-384-7

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Opis

MODROST GRŠKE ANTIKE

Antična kultura in civilizacija veljata za enega temeljnih izhodišč sveta, kakršnega poznamo danes. Med 6. in 4. stoletjem pr. Kr. je Grčija postala zibelka neusahljivega bogastva nasprotujočih si teorij in idej.
Knjiga, ki je pred vami, je zanesljiv vodič skozi široko in kompleksno duhovno področje. Skozi oči približno štiridesetih izbranih imen, v knjigi sledimo razvoju antične modrosti od obdobja mitov in najstarejših pesnikov – Homerja in Hezioda – do Platona in Aristotela, čigar filozofija velja za skrajno mejo svoje epohe, kot tudi smerokaz bodočim časom.
Poleg omenjenih mislecev, skozi biografije, učenje in izbrane misli, spoznavamo tudi številne druge filozofe (Tales, Pitagora, Heraklit, Diogen, Demokrit, Epikur, …), kot tudi legendarnega basnopisca Ezopa, očeta medicine Hipokrata, politika Solona in Hilona, pesnico Sapfo in pesnika Pindarja, začetnike tragedije Ajshila, Sofoklesa in Evripida. Knjiga se ponaša s strnjeno in pregledno obliko, v kateri je predstavljena velika duhovna odiseja antične modrosti od mitologije do znanosti, in prav zaradi tega je knjiga nepogrešljiv del vsake domače knjižnice.

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

B.Luzar,Modrost Gr. Antike

mehka vezava, trda vezava