25,0034,00

Laurence Housman

LJUBEZENSKA PISMA ANGLEŽINJE

Št. strani 276; Format A5
Trda vezava: ISBN 978-961-246-167-6
Mehka vezava

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

LJUBEZENSKA PISMA ANGLEŽINJE

Knjiga Ljubezenska pisma Angležinje je bila prvič objavljena leta 1900 in je ob izidu povzročila precejšen škandal, saj so ljudje domnevali, da gre za resnična in iskrena pisma, ki jih je anonimna Angležinja pisala svojemu izbrancu. Šele kasneje je prišlo na dan, da ne gre za delo anonimne avtorice, temveč za plod domišljije pisatelja Laurenca Housmana.

Laurence Housman (1865 – 1959) je s to knjigo dosegel precejšen uspeh, ki ga je kasneje dodatno utrdil s svojimi ilustracijami in še posebej z dramskimi deli, ki jim je posvetil večji del kariere.

Ljubezenska pisma Angležinje predstavljajo zanimivo popotovanje po meandrih ljubezni. Deloma skrajno čustvena, na meji razumljivosti, deloma pa kruta in prežeta z neustavljivo voljo po premagovanju ovir, ki se nahajajo na poti do resnične ljubezni, pa naj gre za značajsko neujemanje ali pa za taščo, ki se oklepa svojega sina… Skratka, navkljub občasni patetiki, je v knjigi dovolj vznesenih ljubezenskih izpovedi, da lahko vsakdo, ki je kdaj resnično ljubil ali pa si resnične ljubezni zgolj želel, v njej najde uteho in celo navdih.

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

L. Housman, LJUB. PISMA 2.

mehka vezava, trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.