0,00

Nisargadata Maharaj

JAZ SEM TO

Število strani: 478
Format: A5
Trda vezava: ISBN 978-961-93823-0-1
Založba PRIJATELJ&PRIJATELJ, 2015

Knjigo JAZ SEM TO trenutno ne moremo dobaviti, v pripravi je drugi ponatis. Zapišite svoje podatke v košarico in ko bo knjiga na voljo, vas bomo o tem obvestili.

Izpolnitev košarice in oddaja podatkov vas ne zavezuje h kasnejšemu nakupu.

 

Opis

JAZ SEM TO

Zbirka brezčasnih naukov enega največjih indijskih modrecev, Sri Nisargadatte Maharaja, po mnenju mnogih »sodobna duhovna klasika«, je pričevanje o vidčevem edinstvenem Življenji in delu. Jaz sem to kar naprej privlači nove bralce in prosvetljuje prizadevne iskalce samospoznanja.
Sri Nisargadatta Maharaj kot učitelj ni zagovarjal nobene ideologije ali verstva, marveč je nežno razkrival skrivnost Sebstva. Njegovo sporočilo je enostavno in neposredno, a vendar pretanjeno.
Knjiga Jaz sem to ohranja njegove pogovore s sledilci, ki so prihajali z vsega sveta v iskanju vodstva pri uničevanju lažnih identitet. Modrečeva edina skrb je bila človeško trpljenje in končanje trpljenja. Njegovo poslanstvo je bilo voditi posameznika k razumevanju njegove prave narave in brezčasnosti bitja. Učil je, da mora um prepoznati in prodreti v lastno stanje bitja, v katerem nisi »to ali ono, tukaj ali tam, potem ali zdaj«, ampak enostavno obstajaš v brezčasju.
Maharaj je bil preprost človek, družinski oče in lastnik trgovinice v Bombaju, kjer je živel in umrl leta 1981, pri starosti 84 let. Ni bil formalno izobražen, vendar so ga ljudje začeli spoštovati in ljubiti zaradi njegovih uvidov v jedro človeškega trpljenja in zaradi izjemne pronicljivosti in jasnosti njegovih nagovorov. Na stotine iskalcev je pripotovalo z vseh koncev sveta; poiskali so Maharaja v njegovem skromnem stanovanju, da bi slišali njegove besede. Vsem je vlil upanje, rekoč, da »onstran pravega izkustva ni um, ampak Sebstvo, svetloba, v kateri se vse pojavi, zavedanje, v katerem se vse zgodi«.
Knjiga Jaz sem to je zapuščina edinstvenega učitelja, ki pomaga bralcu k jasnejšemu razumevanju sebe, ko od Maharaja dobiva odgovore na večna vprašanja: »Od kod prihajam? Kdo sem? Kam grem?«
Maharaj je bil iskalcem vedno dostopen in jim je še danes.

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

N. Maharaj, JAZ SEM TO - SLV

Trda vezava