23,0057,44

SRI POONJO


Duhovna klasika (uredil Eli Jaxon-Bear)

ZBUDI SE IN ZARJOVI


Zvezek 1, Št. strani: 186 ; Format: A5
Trda vezava: ISBN 978-961-246-402-8;
Mehka vezava;

Zvezek 2, Št. strani: 206 ; Format: A5
Trda vezava: ISBN 978-961-246-421-9
Mehka vezava: ISBN 978-961-246-420-2

Ob hkratnem nakupu obeh zvezkov ZBUDI SE IN ZARJOVI 1. in 2. del, je cena manjša: -15 % (mehka različica); -20% (trda različica)

– Poštnino plača dobavitelj!
– Knjiga se tiska po naročilu
in plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

ZBUDI SE IN ZARJOVI

Ta knjiga seznanja človeštvo z izjemno novostjo. Vsak se lahko popolnoma prebudi tukaj in zdaj, ne glede na svoj izvor, duhovno vadbo ali življenjske okoliščine. To je mogoče zaradi nauka in prenosa duhovne sile Šri H.W.L. Poonje.

Mnogi ljudje so doživeli prebliske resnice ob jemanju psihedeličnih drog, med meditacijo ali v nenadnih trenutkih blaženosti. Vendar se zaradi nepravilnega razumevanja ti trenutki ponavadi vgradijo v ego kot zgolj še eno doživetje. Obstaja neizgovorjeno prepričanje, da se ni mogoče popolnoma prebuditi v tem življenju. Knjiga Prebudi se in zarjovi najavlja možnost pristne svobode Zdaj. Odlašanje ali vadba sta nepotrebna! To je Šri Poonjajijevo darilo svetu.

Šri Harilal W. Poonja se je rodil 13. oktobra 1910 v indijskem kraju Gujranwala. Njegov stric je bil eden slovečih indijskih svetnikov, svami Rama Tirtha. Otroštvo je preživel v Lyalpurju (danes Faisalabad), v zahodnem delu države Punjab, ki je kasneje postal del Pakistana. Pesmi Rama Tirthe izhajajo iz nedualne zavesti, ki je obet advajtskega hinduizma. Njegovi stihi, uvidi in ljubezen do narave pomembno odsevajo v prebujenju njegovega nečaka. Rama Tirtha se je umaknil v samoto v svojo ljubljeno Himalajo.

Oktobra 1906, ko mu je bilo štiriintrideset let, je zakoračil v besnečo reko in se ni več vrnil. Na stenski sliki na zidu templja v Rishikeshu je tako osupljivo podoben Poonjajiju v mladih letih, da opazovalcu zastane dih. Šri Poonjaji se je rodil čez štiri leta, prav tako oktobra.

Harilal je kot otrok slišal oddajo radia Peshawar o Budi. Močno ga je navdihnila in čutil je, da mora preseči Budo, čeprav ni natančno vedel, kaj to pomeni. Približno v tistem času je v šolskem učbeniku videl podobo Bude kot koščenega asketa. Začel je skrivaj nositi svojo hrano živalim. Kmalu so se začela kazati njegova rebra. Zelo je bil zadovoljen, ko so sošolci kazali nanj, se smejali in ga klicali: »Buda, Buda!« Njegov oče pa ni bil tako zadovoljen. Skrbelo ga je za sinovo zdravje, zato ga je peljal k zdravniku, ki je pripravil fantiča do tega, da je spet začel jesti.

Harilal pa se je še vedno naskrivaj preoblačil v sadhuja in hodil po mestu z beraško skodelo. Pridigal je na mestnem trgu. V srednji šoli je kot član rokoborske ekipe v reviji prebral članek o jogi. Začel je vaditi jogo in eno leto se je hranil izključno z bivoljim mlekom.

Prvi globoki samadhi je doživel približno pri devetih letih, ob koncu prve svetovne vojne. V proslavitev britanske zmage so otroci dobili priponke in prosti dan. Harilal je bil z družino v restavraciji, kjer so naročili mangov napitek. Ko so mu podali kozarec, se ni odzval. Bil je globoko zatopljen in se ni zavedal okolice. Odvedli so ga v lokalno mošejo. Tam so ga proglasili za obsedenega in so za ozdravitev recitirali mantre.  Ko se mu je povrnila običajna zavest, ga je mama vprašala, zakaj se je vso noč smejal in jokal. Ni vedel. Vprašala ga je, ali je videl Krišno. Vendar sploh ni videl ničesar, kar bi lahko imenoval. Ni mogel najti besed za opis svojega doži-vetja. Ob močnem materinem vplivu je kmalu postal Krišnov častilec. Dan in noč je ponavljal mantro, s čimer je nadaljeval še dolgo po tem, ko je leta 1942 srečal svojega učitelja…

Knjiga temelji na satsangih in osebnih pogovorih, ki so potekali v Lucknowu, v Indiji, med aprilom 1991 in decembrom 1992. Satsangi, na katerih je bil vsakdo dobrodošel, so se odvijali na domu Šri Poonje, popolnoma samouresničenega satguruja. Vprašanja različnih udeležencev so predstavljena kot vprašanja enega.

 

Nekaj strani za poskušino:

Dodatne informacije

Poonjo , ZBUDI SE IN ZARJOVI

Zbudi se in zarjovi – zbirka 1. in 2 zvezek – mehka vezava, Zbudi se in zarjovi – zbirka 1. in 2 zvezek – trda vezava, Zbudi se in zarjovi, zvezek 1 – mehka vezava, Zbudi se in zarjovi, zvezek 1 – trda vezava, Zbudi se in zarjovi, zvezek 2 – mehka vezava, Zbudi se in zarjovi, zvezek 2 – trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.