39,9049,90

Vaikunthanath Das Kaviraj

HOMEOPATIJA ZA KMETIJO IN VRT


Število strani: 258; Format: A4 obrezano
Mehka vezava (brošura): ISBN 978-961-246-694-7
Trda vezava: ISBN 978-961-246-693-0

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

HOMEOPATIJA ZA KMETIJO IN VRT

Revolucionarna nova knjiga o homeopatskem zdravljenju rastlinskih bolezni.

Vaikunthanath Das Kaviraj, izkušen homeopat, je na homeopatsko zdravljenje rastlin naletel slučajno, ko so ga prosili, naj pozdravi rjo na jablanah. Jabolka so imela na olupu temno rdeče kolobarje, drevesa pa so potrebovala več vode kot običajno. Ta simptoma, pordelost in žeja, sta ustrezala zdravilu Belladonna, s katerim je nato tretiral jablane. Na presenečenje vseh je rja izginila. Še več, naslednje leto so bila jabolka občutno boljšega okusa. Za Kaviraja je to pomenilo preobrat. V naslednjih dvanajstih letih se je lotil intenzivnih raziskav s tega področja, v njih pa je uporabljal homeopatijo za zdravljenje vseh vrst rastlinskih bolezni.

Ta knjiga se osredotoča na homeopatsko zdravljenje rastlin v primerih podhranjenosti, napadov parazitov in gliv, bakterijskih in virusnih bolezni, poškodb in preplavljenosti s plevelom.

Poleg dobro znanih homeopatskih zdravil, kot sta Calendula za poškodbe pri presajanju in Calcium phosphoricum za koreninsko gnilobo, predstavi tudi manj pogosta zdravila, kot so Hyssopus za gnilobe in rje, ki jih povzročajo bakterije, in Mentha viridis za zatiranje škodljivcev, pa tudi Ocimum basilicum za bolezni paradižnika ter Ricinus communis za škodljivce v vinogradništvu. Globoka knjiga, ki daje misliti in ki lahko povzroči revolucijo v kmetijstvu.

»Homeopatija za rastline odpira novo in vznemirljivo področje raziskovanja, ki lahko kmetijstvu prinese ogromne koristi. Le kdo pozna meje homeopatije?«

Anne Sheptyck, Kanada

Homeopatija želi zdraviti – s spoštovanjem do rastlin in vsega živega, kar nas obdaja – tako nežno in neškodljivo, kot je le mogoče. Praksa vedno znova dokazuje, da je pri tem uspešna. Tako pri ljudeh in živalih kot tudi pri rastlinah. O tem sem se že mnogokrat prepričala na lastne oči.

Rastline so v vsem soodvisne od svojega okolja; potrebujejo sončno svetlobo in toploto, zemljo in vodo, pa tudi druge organizme. Če ne dobijo vsega, kar potrebujejo, postanejo dovzetne za bolezni in podležejo žuželkam in rastlinam, ki so močnejše od njih ( pravimo jim škodljivci in pleveli). Edini učinkovit in trajen način, da jim povrnemo zdravje, je, da vzpostavimo porušeno harmonijo v njihovem okolju ter da jih okrepimo. Homeopatski pripravek nam pomaga doseči ta cilj – z njim vzpostavimo harmonijo v okolju in rešimo obolelo, napadeno ali poškodovano rastlino.

Knjiga, ki je pred vami, je bogato opremljen priročnik pionirja homeopatije za rastline, V. Das Kaviraja, s katerim boste lahko svoje vrtove, njive, sadovnjake in vinograde, pa tudi sobne rastline, ohranili zdrave in cvetoče na naraven in neškodljiv način.

Bojca Januš

 

Nekaj strani za pokušino:

 

Dodatne informacije

V. D. Kaviraj, HOMEOPATIJA

mehka vezava (broširana), trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.