“BUDA ŠAKJAMUNI” Sophia Egoroff

33,00

Sophia Egoroff

BUDA ŠAKJAMUNI


Število strani: 196
Format: A5
Vezava: trda          ISBN: 978-961-246-715-9
Mehka vezava:

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

BUDA ŠAKJAMUNI

Budizem, ki je tesno povezan z zgodovino vsega sveta in je energično spodbudil človeštvo k razvoju vsega, kar je krepostno, k izobraževanju, dobroti in radosti, morajo na vsak način spoznati vsi izobraženi ljudje. Umetnike bi morala zanimati zgodovina indijske umetnosti, ki je sorodna umetnostni zgodovini vsega sveta. Mavrski slog izvira iz arijskega, Arabci pa so se od arijcev naučili matmatike in arhitekture. Celo književnike bi morala zanimati Indija, saj je vplivala na književnost drugih narodov in ji lahko pripišemo nastanek pripovedke kot literarne zvrsti.
Indija je podarila svetu osebnost, kot je Buda Šakjamuni, čigar ideje so bile pod vladavino kralja Ašoke posredovane ljudstvu zavoljo razvoja morale in vzgoje. Pri svojem delu in v svojih raziskavah sem se ravnala v skladu s čutom za zgodovinska dejstva. Prav ta čut me je navdihoval, spodbujal, prepričeval in vodil pri preučevanju zgodovinskih dokumentov.
Moje raziskave so pripeljale do srečnega zaključka, da je Buda dejansko živel in pustil za sabo veliko dobrega kot zagovornik miru in razsvetljujočih idej, brez hib verskega fanatizma, da je njegov blagodejen vpliv na družbo očiten in da je živel v obdobju med 390 in 320 pred našim štetjem.

– Sophia Egoroff

 

Nekaj strani za pokušino:

(v pripravi)

Dodatne informacije

S. Egoroff, BUDA ŠAKJAMUNI

mehka vezava (broširana), trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.