28,5036,90

Dimitrije Stanković

PRANJE IN NEGA OBLAČIL IN DRUGIH TEKSTILNIH IZDELKOV


Število strani: 135; Format A5
Mehka vezava: ISBN 978-961-07-1413-2
Trda vezava:   


– Poštnino plača pošiljatelj!
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

PRANJE IN NEGA OBLAČIL IN DRUGIH TEKSTILNIH IZDELKOV

Avtor knjige Dimitrije Stanković je rojen v Leskovcu v Srbiji. Leskovac z okolico je v tistem času imel več kot 30 tekstilnih tovarn. Zaradi tako velikega števila tekstilnih tovarn so ga imenovali jugoslovanski Manchester, tako kot je bilo mesto Manchester tekstilni center v Angliji.

Ker je bila tekstilna industrija doma v Leskovcu, je Dimitrije tam končal Tekstilno tehnično šolo. Šolanje je nadaljeval na tekstilnem oddelku nekdanje Fakultete za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, ki je bila v tedanjem času edina tekstilna fakulteta v Jugoslaviji. Pridobil je naziv univerzitetni diplomirani inženir tekstilne tehnologije.

Kot mlad inženir je bil eno leto na specializaciji v podjetju BASF iz Ludwigshafena v Nemčiji. Prvo službo je dobil kot direktor razvoja v tekstilnem kombinatu Tekstina v Ajdovščini. Med službovanjem v Tekstini je bil predsednik Društva inženirjev in tehnikov tekstilcev Severne Primorske. Naslednjih pet let je bil direktor konfekcije v Komnu na Krasu in potem štiri leta direktor konfekcije v Logatcu.

Bil je tudi tehnični in generalni direktor jugoslovanskega mešanega podjetja Yuken Ltd. v Nairobiju v Keniji. Konfekcijo Yuken Ltd. je postavil konzorcij slovenskih podjetij Jugotekstil, Lisca, Labod in Jutranjka. V tistem času je bila to največja in sodobno opremljena konfekcijska tovarna v Afriki. Naslednjih pet let je bil direktor slovenskega mešanega (joint venture) podjetja Coflex Ltd. na Malti. Dimitrije je bil ekskluzivni predstavnik za Jugoslavijo in Vzhodno Evropo zelo znanega proizvajalca umetnega krzna Tissavel iz Pariza in velikega trgovca s svilenimi tkaninami Pongees iz Londona. Bil je tudi zunanji sodelavec Tekstilnega inštituta iz Maribora.

Ima več objavljenih strokovnih člankov v jugoslovanskih in slovenskih strokovnih revijah.

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

D.Stanković, Nega oblačil SLV PI

mehka vezava, trda vezava