24,9033,00

Miroslav Tororović

HOHŠTAPLER

Št. strani: 324; Format A5
ehka vezava: ISBN 978-961-246-427-1
Trda vezava: ISBN 978-961-246-426-4

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

HOHŠTAPLER

Kakšna je v resnici zgodovina človeštva, zgodovina narodov ali naroda? Kdo jo piše? Je tista, zapisana v šolskih učbenikih bolj resnična od tiste, ki jo govori zgodovinar raziskovalec, ki razmišlja drugače od političnega sistema ali prepričanja ki ga obkroža?

O Josipu Brozu Titu, nesporno vplivni zgodovinski osebnosti, je bilo napisanih kar nekaj knjig. Nekatere so bile pisane po nareku glavnega protagonista, druge, bolj provokativne, skrivnostne in polne ugibanj, so pisali drzni raziskovalci, lovci resnice ali slave – kdo ve?

Že z naslovom, HOHŠTAPLER, nam avtor razkrije bistvo zgodbe njegovega raziskovanja. Kdo je bil ‘naš Tito’? Kako se je gradil politični sistem nekdanje večnacionalne države? Kaj o tem ve uradna zgodovina in kaj bo za večno ostalo prekrito?

Miroslav Todorović sicer ni zgodovinar, je odvetnik in tudi pisatelj raziskovalec. Rodil se je leta 1941 v Kruševcu in kot pravnik diplomiral v Beogradu. Je član Združenja pisateljev Srbije in ustanovitelj Društva sodnikov Srbije. Napisal je več romanov in drugih publikacij. Piše prispevke za tednike, dnevnike in objavlja v revijah.

 

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

M. Todorović - HOHŠTAPLER

mehka vezava (broširana), trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.