9,9029,90

Ivan Črnič

LOVCI ŠIVOVEGA POLJUBA

Število strani: 304
Format: A5
Trda vezava: ISBN 978-961-246-122-5
Mehka vezava: ISBN 978-961-246-123-2

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaka:

Opis

LOVCI ŠIVOVEGA POLJUBA

Roman pesnika in pisatelja Ivana Črniča je negativna futuristična utopija. Pripoveduje o tem, kako bi urbani svet bil videti, če bi šlo vse po zlu. Ne na način filozofske ali morda zgodovinske analize, temveč nam pove konkretno zgodbo iz tega (možnega) urbanega okolja. To je zgodba o mladeniču, ki je tipičen proizvod in žrtev družbe, v kateri je odrasel. Ker je dogajanje postavljeno v atmosfero misterioznega in magičnega in ima vse preveč opraviti z najbolj bizarnimi človeškimi slabostmi, bi smeli zgodbo smatrati za metaforo demonizma. Romanje napisan na način zelo črne komedije. Zanesljivo strašljivo branje.

***

“Kaj bi pa porekli, če bi se o vas trdilo, da nimate duše (saj vanjo itak kaj prida ne verujete, ne res) in bi se vas tej filozofiji ustrezno obravnavalo; bi vas zadovoljila razlaga, da je to krutost zapovedal sicer milostni Bog? Bi vas osmislila krilatica, da ste žrtvovani v imenu svetosti, višjih namenov? Ampak, če si poskušamo predstavljati, kakšno bitje bi lahko kaj takega storilo, smo domala prisiljeni znova zagledati človeka.

Pred temnim zrcalom si se znašel, o človek, zato odvrni, dokler še moreš, svoj pogled, kajti utegnilo bi se zgoditi, da bi znova pozunanjil svoje nelagodje! Ampak pomni, odsev prihaja iz zrcala!”

Avtor     

 

Nekaj strani za pokušino:

(v pripravi)

Dodatne informacije

I. Črnič, Lovci Šivovega poljuba SLV

E-knjiga (epub), Mehka vezava, Trda vezava