25,0033,00

Sandra Kocijančič

ENCIKLOPEDIJA VPRAŠANJ

Število strani: 126
Format: 18 x 22 cm
Trda vezava: ISBN 978-961-95664-0-4
Mehka vezava: 

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Opis

ENCIKLOPEDIJA VPRAŠANJ – KAKO DO SVOJIH SANJ?

ZATE, če čutiš svojo necelovitost;
ZATE, če SANJE trkajo na zaprta srčna vrata;
ZATE, če SANJE poznaš in potrebuješ spodbudo za njihovo oživitev;
ZATE, če SANJE živiš in jim želiš dodati nove;
ZATE, če si želiš obdržati na frekvenci SANJ;
ZATE, če potrebuješ potrditev, da je imeti SANJE in vizijo boljša pot;
ZATE, ko upada vera v notranji potencial za uresničitev sanj;
ZATE, ki si iskren v svojih skrivnostih,
ZATE, ko si knjigo želiš podariti in širiti modrosti, v katere verjameš sam.

 

Ali veš, da ni naključje, da si je knjiga utrla pot do tebe? To je le eno od vprašanj, na katerega odgovor sledi skozi potovanje v njeno notranjost. Nate čaka 69 vprašanj, za katere upam, da se te dotaknejo s takšno močjo, da boš voljan slišati odgovore. Le-ti ves čas obstajajo, le priložnosti, da bi se izrazili, še niso dobili. Dovoli jim prosto pot, ker si ne moreš niti predstavljati, kaj skrivaš v sebi. Samo “v sanjah”, ki bo postalo tvoje življenje, se bo izrazil tvoj življenski namen in tvoje edinstveno poslanstvo.
Zveni preveč enostavno? Tega, kar bi resnično morali vedeti o sebi, nas v večini ne naučijo institucije, družine, tečaji ali formalno izobraževanje. Slišite, da bi morali delati NA SEBI. Vendar to, kar ne deluje, je V TEBI in ne na tebi. To v kar verjameš v svoji notranjosti, so tvoje meje, ki jih skrbno branijo tvoja prepričanja. Zato ni mogoče, da spremembe sproži zunanji dejavnik. Ta je lahko zgolj odriv, ki te potisne v spremenjeno razmišljanje. ALi veš, da bo šele potem vidna sprememba tudi zunaj?
Boš vedel, kateri odgovori so pravi? Zagotovo. Če je knjiga pred teboj, pomeni, da si kot učenec pripravljen. V njej te čaka natanko to, kar moraš izvedeti in tvoje bistvo se bo samo izluščilo iz nje. Opusti vsa pričakovanja, vse možne izide, ves miselni balast, ki ti govori, da ne zmoreš ali ne znaš. Vztrajaj in potuj od vprašanja do vprašanja in odgovori bodo prihajali.
Ali si dovoliš sprejeti in verjeti, da je življenje lahko, ne glede na trenutne okoliščine, tudi lepo, ljubeče, izpolnjeno in mirno, ali z eno besedo sanjsko?

 

Nekoč so mi govorili, da “brez dela ni jela” in da “se brez muje še čevelj ne obuje”. Oboje sem globoko vnesla v svoje življenje, skladno s tem delovala in dolgo časa nisem niti pomislila, kako zelo se motim. Predolgo sem verjela, da nisem nič posebnega, da bi mi bilo v življenju lahko lepo in da bi si upala biti srečna. Nisem verjela, da lahko to spremenim. Vse to so prepričanja, ki sama postavljajo meje naših možnosti in ustvarjajo okoliščine, ki so s tem v popolnosti skladne. Tako se oblikujejo lastne meje in s tem lastna usoda, na katero ne vpliva zunanji svet in njemu lastne zakonitosti.
Okoliščine so me dolgo brusile v diamant, zato s hvaležnostjo predajam svoje modrosti, ki so ves čas nezavedno bile z mano in ki preizkušeno delujejo v odkrivanju notranjega bistva. Diamant čudovito spreminja svoj odsev glede na svetlobo in opazovalca. Kot dovršen čudež narave očara s svojo perfektnostjo in je vedno lep, ne glede na velikost in barvo. Njegovo lepoto doživljamo na različne načine, ko ga znova in znova opazujemo. Kar uspemo videti in v nas vzbudi čustvo, je odsev tega, kar resnično smo v svoji notranjosti.
Naš notranji svet je edino kar resnično lahko nadziramo. Sami se odločimo kaj bomo videli, kako bomo razmišljali in kakšen pomen bomo pripisovali ljudem, okoliščinam in dogodkom. Ko spreminjamo naše zavedanje in dojemanje, se spremenijo tudi okoliščine. Kot znotraj tako zunaj. Kako naj privabimo stvari, kot so sreča, ljubezen in blaginja, če tega ne čutimo najprej v sebi?

 

Nekaj strani za pokušino:

(v pripravi)

 

Dodatne informacije

S. Kocijančič - Enciklopedija vprašanj

e-knjiga (EPUB), mehka vezava, trda vezava