KONOPLJA V MEDICINI

28,0039,90

Kako si s konopljo pomagamo do boljšega zdravja in počutja

Dr. Tanja Bagar

Število strani: 156;  format B5

Vezava: mehka;  ISBN 987-961-95236-1-2
Vezava: trda        ISBN 987-961-95236-0-5


  • – Poštnino plača dobavitelj!
  • – Knjiga se tiska po naročilu zato je rok dostave do 14 delovnih dni.
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , , , , ,

Opis

KONOPLJA V MEDICINI

Konoplja ali Cannabis sativa L. je po eni strani rastlina kot vsaka druga, po drugi strani pa je – glede na pestrost učinkovin – pravi “ferrari” rastlinskega sveta. Vsebuje preko 1000 učinkovin, med njimi izjemno pestrost kanabinoidov. To so molekule, ki jih je znanost že dodobra proučila in ki imajo izjemen potencial v medicini. Avtorica v tej knjigi pojasnjuje, kaj te molekule pravzaprav so in kako delujejo, ko pridejo v naše telo. V svojem osnovnem delovanju so kanabinoidi signalne molekule, ki pomagajo celicam v telesu klepetati. Naloga teh molekul je, da vzdržujejo ali ponovno vzpostavijo biokemijsko ravnovesje našega telesa na ravni celic, tkiv, organov, sistemov in celotnega organizma. Knjiga prinaša informacije, ki so osnovane na znanstvenih dognanjih in mnogih že objavljenih študijah o teh izjemnih molekulah, ter tudi informacije, kako si s smotrno uporabo kanabinoidov pomagati do boljšega zdravja in počutja.

Tanja Bagar je direktorica in predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA. Je diplomirana mikrobiologinja, ki je doktorirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani s področja biomedicinskih znanosti. Danes predava mikrobiologijo, biokemijo in ekoremediacijske vsebine na fakulteti Alma Mater Europaea –   ECM in sodeluje v dveh raziskovalnih skupinah. Je dobitnica več priznanj in nagrad, tudi posebnega priznanja v sklopu slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS.
Njeno zanimanje za biološke procese se je začelo že v osnovni šoli, ko je prvič videla shemo celice. Navdušena je nad delovanjem te mikroskopsko majhne enote življenja, še posebej nad tem, kako se celice med sabo “pogovarjajo”. Ta komunikacija mora biti zelo živahna, da lahko 36 bilijonov celic v našem telesu deluje kot celota. Proučevanje delovanja celic je bilo tudi predmet njenega diplomskega in doktorskega dela. V zadnjih letih se intenzivno posveča proučevanju delovanja kanabinoidov, ki prav tako služijo kot signalne oziroma komunikacijske molekule v našem telesu in so del našega krovnega zaščitnega sistema, tj. endokanabinoidnega sistema.

 

Nekaj strani za pokušino:

 

Dr. Tanja Bagar – predstavitev vsebine knjige:

Dodatne informacije

T.Bagar; Konoplja v medicini

Mehka vezava, Trda vezava