23,0032,00

Vaje za sproščanje

Branislav Cvetko

AVTOGENI TRENING


  • – Poštnino plača dobavitelj!
  • – Knjiga se tiska po naročilu zato je rok dostave do 14 delovnih dni.

Število strani: 106;  format A5

Vezava: mehka;    ISBN 978-961-276-157-8
Vezava: trda          ISBN 978-961-276-156-1

Opis

PRIROČNIK ZA AVTOGENI TRENING

Prof. Dr. Branislav Cvetko se je rodil leta 1928 v Ljubljani. Po končanem študiju medicine je opravil specializacijo iz nevropsihiatrije, ki jo je kasneje nadgradil z doktoratom iz teoretičnih vidikov epilepsije in njih pomena za terapijo epilepsije.

Kot utemeljitelj EEG (elektroencefalografskega) laboratorija v Sloveniji in izredni specialist za epilepsijo je pustil slovenski nevrologiji neizbrisen pečat.

Po upokojitvi leta 1991 se je začel intenzivno poglabljati v možnost reševanja problemov in olajšanja vsakovrstnih težav kot tudi preprečevanja bolezni z avtogenim treningom. Njegov pristop k avtogenemu treningu, pri katerem je poleg osebnega pogovora s človekom uporabljal tudi zvočni zapis z navodili in sproščujočo glasbo, ki jih je sam posnel, je bil edinstven. To se je odražalo tudi na rezultatih pri ljudeh, ki so se pri njem učili avtogenega treninga. Izredno subtilno je znal povezati vzhodnjaško filozofijo in moderne medicinske dosežke v terapevtski splet, ki je bil zelo učinkovit in je imel trajne učinke.

Prof. Cvetko je bil vsestranski človek, ki se je vedno razdajal tistim, ki so ga potrebovali. Bil je ustvarjalen vse do svoje smrti jeseni leta 2009. Med njegovimi drugimi deli velja omeniti Knjigo o epilepsiji ter Razmišljanje o zavesti, svojega razglabljanja o življenju in vlogi človeka v njem pa je povezal v knjigi Jaz človek.

Nekaj strani za poskušino:

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
B. Cvetko - Priročnik za AT

mehka vezava (broširana), trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.