20,0039,90

Jacob Abbott


JULIJ CEZAR

Jacob Abbott je eden najplodnejših ameriških avtorjev v 19. stoletju. Napisal je 180 knjig. Pisal je knjige za mladino, tako pripovedke kot tudi kratke zgodovinske zgodbe, življenjepise in poučne knjige s področja znanosti. Poučeval je matematiko in naravoslovje.

Nekoč je ameriški predsednik Abraham Linkoln zapisal, da se Jacobu Abbottu in njegovemu bratu zahvaljuje za izredno serijo »Zgodovina«, saj mu je dala vpogled v pretekle dogodke in osnovno znanje zgodovine.

Gaj Julij Cezar se je rodil 12. julija 100 pr. n. št. In umrl 15. marca 44 pr. n. št. Bil je drzni, neumorni vojskovodja, kasneje imenovan za diktatorja, ki ga je bilo le stežka zaustaviti v njegovih namerah. Po naravi je bil ambiciozen in si je želel novih osvajanj ozemelj ter je odigral pomembno vlogo pri širitvi Rimskega imperija. Osvojil je ozemlje celotne Galije, Španijo, Egipt, Afriko in Malo Azijo, Rim pa je postavil za glavno mesto imperija. Bil je član 1. triumvirata z Markom Licinijem Krasom in Gnejem Pompejem Velikim., ki je trajal do Krasove smrti leta 53 pr. n. št. Njegova velika osebnost ni vplivala zgolj na razvoj rimske, temveč na razvoj celotne svetovne zgodovine.

Njegovi najpomembnejši izreki Alea iacta est, Veni, vidi, vici in Et tu, Brutus?, ki jih je izrekel ob odločilnejših trenutkih v svojem vojaškem udejstvovanju ter ob svoji smrti, so se zapisali v zgodovino in so znani še danes.


Podrobnosti o izdelku:

Trda vezava: ISBN 978-961-246-607-7; Število strani: 142; Format: B5
Mehka vezava: Število strani: 142; Format: A5

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Dodatne informacije

J.Abbott,JULIJ CEZAR

mehka vezava (broširana), trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.