35,00

Joachim Heinrich Campe


Potopis

KOLUMB – ODKRITJE AMERIKE

Knjiga o Kolumbu je prva iz serije knjig Odkritje Amerike avtorja Joachima Heinricha Campeja. Sestavljena je iz dvajsetih povesti, ki opisujejo Kolumbovo pot v neznano, na kateri je marsikaj doživel in izkusil.

Kolumb se je rodil leta 1451 v italijanski Genovi. Leta 1480 je razvil idejo, da bi dosegel Indijo s plovbo proti zahodu. S podporo španskega dvora (natančneje kralja Ferdinanda Aragonskega in kraljice Izabele Kastiljske) je opravil štiri plovbe v t. i. ‘Novi Svet’.

Ni bil prvi Evropejec, ki je odkril Ameriko, saj ga je v 11. stoletju pri tem prehitel Viking Leif Erikson, so pa njegova popotovanja omogočila prvi trajnejši stik med Evropejci in ameriškimi staroselci ter so pomenila začetek evropske kolonizacije ‘Novega Sveta’.

Knjiga je napisana v obliki dvogovora med očetom in otroci ter je namenjena zlasti mladim bralcem. Napisana je v preprostem in razumljivem jeziku s številnimi razlagami osnovnih pojmov, ki omogočajo mlademu bralcu, da se lažje nauči tovrstne tematike, ter skozi pripoved uči vrlin, kot sta odgovornost in zmernost.


Podrobnosti o izdelku:

Trda vezava: ISBN 978-961-246-690-9; Št. strani: 158
Format: B5j

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorije: , , Oznaki: ,

Dodatne informacije

J. H. Campe, Odkr. Am.Kolu.

trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.