23,0039,90

Vedran Sinožić


Alternativna zgodovina

RESNIČNA TROJA

Vedran Sinožić, v Novigradu živeči profesor zgodovine in hrvaškega jezika, se je rodil leta 1966 v Puli. Študij zgodovine in kroatistike je končal na puljski Univerzi Jurja Dobrile.

Tema knjige Resnična Troja je razkritje prave Homerjeve Troje, ki jo postavlja v Istro, in Itake, ki jo umešča v kvarnerski arhipelag. Poleg knjige piše tudi znanstveni traktat z naslovom Hisarlik in Motovun s podnaslovom 30 NE za Hisarlik in 30 JA za Motovun (julij 2018).

V svoji drugi knjigi Kalisto ali Naša Troja II nam avtor predstavi zaledje Troje, mesto prvotnega izvora »grške« mitologije. Razkriva nova dejstva, ki vedno znova potrjujejo pravo lokacijo Troje in Homerjevih Miken ter podaja svojo interpretacijo Odisejevih potovanj. Knjiga Kalisto, ki bo na voljo tudi v SLV jeziku, je bila prvič predstavljena javnosti v Pazinu leta 2019 na festivalu Istrakon.

Drugi znanstveni traktat, prispevek o pravi lokaciji Homerjeve Itake, je bil objavljen avgusta 2019 pod naslovom Prava lokacija Homerjeve Itake. Knjiga Motovunska megla – Zgodba o junakih megle je izšla septembra 2019 kot posebna zgodba o motovunski megli, »priči in udeležencu« starodavnih mitov ter Homerjeve Iliade.


Podrobnosti o izdelku:

Število strani: 150
Trda vezava, format B5
Trda vezava, format A5


NAROČILA KNJIGE V PREDRPODAJI

Redna cena za trdo vezano različico, format B5: 39,90 €.
Cena v predprodaji: 26 €
Redna cena za mehko vezano različico, format A5: 23€.
Cena v predprodaji: 20 €

Predprodajne cene veljajo za vsa naročila, ki bodo plačana do 17.7.2020. Rok dobave bo v avgustu.

Počisti

Dodatne informacije

V. Sinozić-Naša Troja

Mehka vezava, format A5, Trda vezava, format B5

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.