35,00

Mara L. Pratt


NORDIJSKE LEGENDE 


Število strani: 122; Format: B5j
Trda vezava: ISBN 978-961-246-752-4

Poštnino za Slovenijo plača pošiljatelj.
– Knjiga se tiska po naročilu in po prejetem plačilu, zato je lahko rok dostave do 14 delovnih dni.

Opis

NORDIJSKE LEGENDE

Mara Louise Pratt-Chadwick je napisala veliko zelo zanimivih knjig, ki večinoma obravnavajo zgodovinske teme, nekatere pa se ozrejo tudi v ljudsko izročilo in starodavne mitologije. V pričujočem delu na lahko berljiv način predstavlja nordijsko mitologijo.
Kdo ne pozna boga groma Thora in njegovega zlobnega brata Lokija? Kaj pa Asgard? No, popularnost stripov in v zadnjem času filmov o tem bogu, s katerim lahko po prepoznavnosti v zahodnem svetu tekmuje zgolj njegov oče Odin, je te delčke bogatega nordijskega izročila spremenila v popkulturne ikone. Jim je bila s tem odvzeta avra skrivnostnosti? Morda. Dobra plat tega pa je povečano zanimanje za starodavno evropsko pred-krščansko verovanje, ki ne vsebuje samo izjemno bogato in dodelano mitologijo, temveč je ta prežeta tudi z vsemi poglavitnimi moralnimi nauki.
Poglobite se torej v zgodbe, v katerih vam bo med drugim razkrito zakaj je Odin enook, od kje Thoru kladivo, kaj pravzaprav je Ygdrasil, kako je nastal in kako se bo končal naš svet ter še marsikaj drugega.
Zbrane legende so zapisane na način, ki je prijazen do otrok, ki imajo radi pravljice obenem pa slehernega bralca seznanijo z osnovnim znanjem o nordijski mitologiji, ki je lahko odlična odskočna deska za bolj poglobljeno preučevanje te tematike.

Nekaj strani za pokušino:

Dodatne informacije

M. L. Pratt, NORD. LEGENDE

trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.