33,00

Carl BENZ


avtobiografija

AVTOBIOGRAFIJA IZUMITELJA

Od ovinka pradavnine pa vse do motornega vozila je dolga pot. To je pot civilizacije skozi tisočletja.
Na začetku te poti stoji predzgodovinski človek, ki obvladuje prostor in razdaljo samo toliko, kolikor ga nosi dvoje nog in kolikor lahko napreduje. V hitrosti, vztrajnosti in moči je od njega boljša večina zveri po gozdovih njegovega časa. S čimer ga ni obdarila narava, to mu je moral dati –do perutnic ptičev – duh izumitelja in raziskovalca. Tako so težave iz pračloveka naredile izumitelja.
V prizadevanju, da bi se osvobodil mukotrpne grude in da bi se iz sužnja prostora povzdignil do gospodarja prostora, so se generacije izumiteljev v tisočletni poti napredka razlikovale med sabo.
Šele po izumu parnega stroja se je slika spremenila. Takrat se je začela nova doba masovnega transporta. Z bencinskim avtomobilom pa se je v zgodovini vozil začela drugačna doba, doba motorjev. Izum je prinesel veliki kulturni napredek človeštva vse do suverenega obvladovanja prostora in časa.


Podrobnosti o izdelku:

Število strani: 172
Vezava: trda ISBN: 978-961-246-736-4

Knjiga je po dogovoru z založniškim podjetjem STELLA dosegljiva tudi v broširani varianti. Za vse pogoje in ceno povprašajte preko elektronskega naslova [email protected]

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , ,

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
C. Benz, AVTOBIOGRAFIJA

trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.