Viktoria Faust

NAZAJ

Pisateljica in prevajalka
[email protected]
Spletne strani:
goodreads.com,
amazon.com
vflibris.hr
/

Viktoria Faust se je rodila 12. 7. 1972 v Požegi na Hrvaškem. Najbolj je znana po svojih grozljivkah: “Zver z angelskim obrazom”, “Neizgovorjena zgodba”, “Angel na mojem grobu”, “Simonovi grimoari”, “Vrtnice vojne”, “Jackie”, “Anastasia” (SLV – Založba Stella 2009), “Smrtno prestrašen”. Znanstveno-fantastični romani so: “Solarne mačke”, “Ulov-vaba” in “Aleks in človek z osmerokotno škatlo”. Zbirke grozljivk in SF zgodb, “Vampirske sanje”, “Galerija grozoze”, “Skica za umiranje” in “Temnejša od strjene krvi” ter otroški, domišljijski romani “Pobeg iz dežele pravljic” in “Vrnitev v deželo pravljic.”

Večkrat ji je bila podeljena nagrada ‘SFera’, njena zgodba “Riana v sivem somraku” pa je bila leta 2007 uvrščena v zbirko najboljših hrvaških zgodb. Pravijo ji kraljica hrvaških grozljivk. Njeni romani in zgodbe so prevedeni in objavljeni v angleščini in slovenščini.

Prevajanje:

Članki o avtorici in prevajalki:

forums.onlinebookclub.org, megancashmanbooks.wordpress.com, afstewartblog.blogspot.com,serenityslovelyreads.blogspot.com, comfyreading.wordpress.com,peachysinsights.wordpress.com,
dlsreviews.com, forums.onlinebookclub.org


Izdana dela: