Betty B.

NAZAJ
Pisateljica
[email protected]
Gsm: Telefon: 00386 31 563 474 ali 031 563 474
www.bettybbooks.com
/
/
/

Sem Bernardka Božič in svoja literarna dela ustvarjam pod imenom Betty B. Ne želim skrivati svoje pravo ime.  Pri odločitvi za umetniško ime sem enostavno poslušala svoj občutek, kar  v življenju največkrat tudi počnem. Seveda ne gre vedno tako. Ko je treba zjutraj v službo, ravnam po zdravi pameti.
Po poklicu sem profesorica razrednega pouka in to delo z velikim veseljem opravljam,  odkar sem diplomirala. Veliko let sem delala tudi kot učiteljica glasbe, zborovodkinja in bila članica raznih ansamblov.
Kako sem torej pretežno glasbene vode zapustila in zaplula v literarni pristan? Na neki točki je v mojem življenju prišlo do velike prelomnice. Spraševala sem se, kako naprej. Molila sem in zaupala, da se mi v življenju odprejo prava vrata. Ne govorim o eksistenčnem vprašanju. Govorim o ustvarjanju, ki napolni dušo in življenje naredi smiselno. Začutila sem notranjo potrebo po pisanju. Čeprav se je ta ideja zdela v tistem trenutku popolnoma neracionalna, sem začela pisati. Ugotovila sem, da me pisanje osrečuje in da preprosto vem, kaj in kako napisati.
V dobrih dveh letih sta nastala dva romana. Prvi roman z naslovom S Teboj je moje breme lažje je izšel pri založbi Obzorje. Ta roman nekateri berejo kot napeto kriminalko, drugi ga uvrščajo med ljubezenske romane, sama pa sem  želela poudariti predvsem moč vere, ljubezni in zaupanja.
Drugi roman Skrivnost grofice Barbare Belle, ki je zagledal luč sveta v sodelovanju z založbo Stella, je izšel v letošnjem letu.  V njem združujem ljubezensko zgodbo in delček zgodovine našega kraja s kmečkimi upori, turškimi vpadi, z legendami in življenjem ljudi v zgodnjem 16. stoletju.
Več o mojih delih lahko preberete na spletni strani www.bettybbooks.com


Izdana dela:

Betty B.
Skrivnost grofice Barbare Belle 1. del
Betty B.
Skrivnost grofice Barbare Belle 2. del